Magdalena  W  Lavebratt

HEM

MAGDALENA

ILLUSTRATION

FORM

KONST

SHOP

KONTAKT

VÄLKOMMEN!


Jag gör bilderna och formen du behöver!

Sedan mer än 30 år arbetar jag professionellt med illustration och form, först som anställd och sedan drygt 20 som frilans. Många tusentals bilder har det blivit och fler lär det bli. Här på min hemsida visar jag ett axplock ur gömmorna.

Uppdragsgivare genom åren har varit och är främst bokförlag, tidningar och reklambyråer. Mest illustrerar jag men däremellan blir det en och annan karta, ett diagram, en logga, eller ikoner till någons eller ett företags hemsida. Jag är noggrann, lyhörd och snabb och bollar alltid och gärna idé och skiss med uppdragsgivaren innan själva originalarbetet tar vid. Jag gillar att arbeta på olika sätt och använda olika tekniker och manér beroende på vad som passar bäst i sammanhanget.

När jag inte jobbar på beställning är jag min egen uppdragsgivare och då är framförallt måleri mitt uttryckssätt. Mitt i den skapande processen glömmer jag tid och rum och tänker aldrig på att smickra en publik eller ens att det jag målar ska ses av någon annan än mig. Jag målar ärligt utifrån mitt innersta. Ofta blir det det första jag kommer på, en annan gång något jag funderat på länge, vilket innebär att motiven kan variera stort. Känner jag plötsligt för att måla en fisk blir det en fisk, en annan gång en kvinna med konstig frisyr, ännu en annan gång ett självporträtt. Men hur komplext och hur banalt ämnet än tycks vara strävar jag medvetet eller omedvetet alltid efter att uttrycka och förmedla en djupare känsla.

Ofta blir jag förundrad över min fantasi som aldrig sinar, den blir bara större och större ju mer jag kreerar tycks det! Och har jag flow i skapandet blossar mina kinder i rött av ren iver och passion.

MAGDALENA